Ailbertusrolduc.jouwweb.nl
Home » Activiteiten

 

AKTUEEL: Ailbertusviering

Elk jaar vindt er in de Abdijkerk van Rolduc een Ailbertusviering plaats;

2018: op woe 19 september ( de sterfdag van Ailbertus ).

Het Chevremonts-mannenkoor zal dit jaar de Gedenkmis muzikaal ondersteunen.Er zal een nieuw lied over Rolduc/Ailbertus ten gehore gebracht worden.

 

Maart 2018

Op 1 maart was er op de Burg rode een feestelijke bijeenkomst en daarbij doneerde Theo Kutsch de opbrengst ter ere van zijn 95ste verjaardag aan de Stichting Ailbertus Rolduc.

 

 

April 2016:

Mgr. Stefaan Van Calster overleden

 

In Warschau (Polen) is in de vroege ochtend van donderdag 28 april geheel onverwachts Mgr. Dr. Stefaan Van Calster (79) overleden. Hij was onder meer docent aan Grootseminarie Rolduc en sinds 2005 pastoor van Mariadorp (Eijsden), maar is vooral bekend vanwege zijn belangrijke rol in recente en nog lopende zalig- en heiligverklaringsprocessen in Limburg. Vandaar dat bisschop Wiertz hem eens betitelde als 'de zaligmaker van de Lage Landen'.

 

 

Mgr. Van Calster verbleef in Warschau vanwege de redactievergadering van het Internationaal Katholiek Tijdschrift Communio, waar hij hoofdredacteur van was.

 

 

 

 

MEDIA:

Radio Maria: zie deel 1

https://soundcloud.com/radiomarianl/kge-2014-09-18-ailbertus-van-aintoing

deel 2

https://soundcloud.com/radiomarianl/kge-2014-09-25-ailbertus-van-aintoing-uitz-2-prof-dr-jos-geelen

 

Intervieuw met Mevr. C. Scholtens

http://www.l1.nl/audio/catharina-scholtens-over-boek-heil-uit-diepte-1-8-dec-2014

en http://www.l1.nl/audio/catharina-scholtens-over-boek-heil-uit-diepte-2-8-dec-2014

 

KRANTEN:

Trouw:
http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3254767/2012/05/13/Ailbertus-heeft-mirakelnodig.dhtml
Volkskrant:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3253231/2012/05/10/Stichtervan-abdij-Rolduc-moet-nog-wachten-op-een-wonder.dhtml


Limburgs Dagblad:
http://www.limburger.nl/article/20120507/REGIONIEUWS05/120509682/1006#Zaligverklaring_stichter_Rolduc_onderzocht

Video: http://www.l1.nl/video/zaligverklaring-ailbertus-30-jan-2013

 

Historie:

2014: Mgr. A. Borghans overleden

 

Op donderdag 4 december is Mgr. A. Borghans overleden. Hij was pastoor-deken van Kerkrade en kanunnik van het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond. Daarnaast was hij bestuurslid van de Stichting Ailbertus Rolduc.

 

Mgr. Arnold Borghans werd op 7 april 1942 in Schaesberg geboren en in 1968 tot priester gewijd. Daarna werkte hij als kapelaan in parochies in Beek, Sittard en Nuth. In 1981 werd hij benoemd tot pastoor van de H. Michaëlparochie in zijn geboorteplaats Schaesberg-Eikske. In 1990 werd Borghans benoemd tot pastoor van de parochie H. Joannes de Doper in Eijgelshoven.
Uitvaart De uitvaart van mgr. Borghans vindt plaats op woensdag 10 december om 11.00 uur in de H. Lambertuskerk in Kerkrade, gevolgd door de begrafenis in het familiegraf op het kerkhof bij de Petrus- en Pauluskerk in Schaesberg. Mgr. Borghans wordt bijzonder herdacht in de avondmis van dinsdag 9 december 10.00 uur in de Lambertuskerk.
bron: http://bisdom-roermond.nl/deken-borghans-overleden-#sthash.9bjlhhmC.dpuf

%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%

Klik hier om een tekst te typen.