29-8-2021

Om 10.00 uur zondagmorgen werd bij de rotonde ‘D’r Knoop’ aan de Nieuwstraat-Neustraße een bord ter ere van ons oud bestuurslid en oprichter Theo Kutsch officieel ingehuldigd door Eurode-burgemeesters Petra Dassen-Housen en Benjamin Fadavian.

 

April 2016:

Mgr. Stefaan Van Calster overleden

 

In Warschau (Polen) is in de vroege ochtend van donderdag 28 april geheel onverwachts Mgr. Dr. Stefaan Van Calster (79) overleden. Hij was onder meer docent aan Grootseminarie Rolduc en sinds 2005 pastoor van Mariadorp (Eijsden), maar is vooral bekend vanwege zijn belangrijke rol in recente en nog lopende zalig- en heiligverklaringsprocessen in Limburg. Vandaar dat bisschop Wiertz hem eens betitelde als 'de zaligmaker van de Lage Landen'.

Mgr. Van Calster verbleef in Warschau vanwege de redactievergadering van het Internationaal Katholiek Tijdschrift Communio, waar hij hoofdredacteur van was.

MEDIA:

Radio Maria: zie deel 1

https://soundcloud.com/radiomarianl/kge-2014-09-18-ailbertus-van-aintoing

deel 2

https://soundcloud.com/radiomarianl/kge-2014-09-25-ailbertus-van-aintoing-uitz-2-prof-dr-jos-geelen

 

Intervieuw met Mevr. C. Scholtens

http://www.l1.nl/audio/catharina-scholtens-over-boek-heil-uit-diepte-1-8-dec-2014

en http://www.l1.nl/audio/catharina-scholtens-over-boek-heil-uit-diepte-2-8-dec-2014

 

KRANTEN:

Trouw:
http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3254767/2012/05/13/Ailbertus-heeft-mirakelnodig.dhtml
Volkskrant:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3253231/2012/05/10/Stichtervan-abdij-Rolduc-moet-nog-wachten-op-een-wonder.dhtml


Limburgs Dagblad:
http://www.limburger.nl/article/20120507/REGIONIEUWS05/120509682/1006#Zaligverklaring_stichter_Rolduc_onderzocht

Video: http://www.l1.nl/video/zaligverklaring-ailbertus-30-jan-2013

 

Historie:

2014: Mgr. A. Borghans overleden

 

Op donderdag 4 december is Mgr. A. Borghans overleden. Hij was pastoor-deken van Kerkrade en kanunnik van het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond. Daarnaast was hij bestuurslid van de Stichting Ailbertus Rolduc.

 

Mgr. Arnold Borghans werd op 7 april 1942 in Schaesberg geboren en in 1968 tot priester gewijd. Daarna werkte hij als kapelaan in parochies in Beek, Sittard en Nuth. In 1981 werd hij benoemd tot pastoor van de H. Michaëlparochie in zijn geboorteplaats Schaesberg-Eikske. In 1990 werd Borghans benoemd tot pastoor van de parochie H. Joannes de Doper in Eijgelshoven.
Uitvaart De uitvaart van mgr. Borghans vindt plaats op woensdag 10 december om 11.00 uur in de H. Lambertuskerk in Kerkrade, gevolgd door de begrafenis in het familiegraf op het kerkhof bij de Petrus- en Pauluskerk in Schaesberg. Mgr. Borghans wordt bijzonder herdacht in de avondmis van dinsdag 9 december 10.00 uur in de Lambertuskerk.
bron: http://bisdom-roermond.nl/deken-borghans-overleden-#sthash.9bjlhhmC.dpuf

 

TERUGBLIK!

HERDENKING 900 JAAR STERFDAG AILBERTUS VAN ANTOING TE ROLDUC 19-9-22

Tussen de dood van Ailbertus en de herdenkingsmis lagen precies 900 jaar (1122-2022).

De herdenkingsmis werd opgedragen door concelebratie van deken pastoor Stef Nevelstein, pastoor Dr. Guido Rodheudt, de Romeins postulator Dr. iur.can. Joseph Geelen c.r.l., pastoor Heemels, diaken Din Houtema en  diaken Pieter van de  Laarschot. Het koor Camerata vocale St. Gertrud uit Herzogenrath, onder leiding van Herbert Nell, zong op prachtige wijze de Missa St. Crusis van Josef Gabriel Rheinberger.

Het Catharina-gilde was zoals elk jaar ook weer van de partii. De feestelijke herdenkingsmis werd goed bezocht door een kleine 100-tal mensen. Van overheidswege waren aanwezig:   

Burgemeester Mevr. Dr. Petra Dassen - Housen voor Kerkrade, Plaatsvervangend burgemeester Dr. Manfred Fleckenstein voor Herzogenrath

Honorair consul van Luxemburg Fernand Jadoul

Ambassadeur Limbourg Dr. Phil. Jörg Schmitz-Gielsdorf

Dhr. Debets, oud directeur Rolduc en Mevr. Habets directie Bisschoppelijk centrum Rolduc

Nadien was er een gezellig samenzijn in de Roccoco-bibliotheek van Rolduc waarbij de Rolducwijn en het Rolducbier verzorgd werd door de Winzer van Rolduc

 

13-7-2019

Overlijdensbericht

In stille herinnering rouwen we om Theo Kutsch, die op 13 juni op 96 jarige leeftijd is overleden. Wij zijn hem veel dank verschuldigd en zullen hem in goede herinnering houden. Theo heeft veel betekent voor abdij Rolduc en de stichting Ailbertus. Ons oprechte medeleven gaat uit naar zijn familie.

Bestuur stichting Hertoglimburgpad + stichting Ailbertus Rolduc

Nachruf

in stillem Gedenken trauern wir um Theo Kutsch, der am 13. Juni im Alter von 96 Jahren verstorben ist. Wir sind ihm zu großem Dank verpflichtet und werden ihn stehst in guter Erinnerung behalten. Theo hat der Abtei Rolduc und der Stichting Ailbertus viel bedeutet. Seiner Familie gilt unsere herzliche Anteilnahme.

Vorstand Stichting Herzoglimbourgpfad + Stiftung Ailbertus Rolduc

Maak jouw eigen website met JouwWeb